Cultural Meeting (Kültürel Buluşma) eTwinning Projesine Başladık

Kültürel Buluşma

Okulumuzda, kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Firdes YENER' in üstlendiği ve yine okulumuz öğretmenlerinden Mehmet ERGİN ve Fidan KURT' un yer aldığı '' Kültürel Buluşma '' eTwinning projesi başlatılmıştır.

Çocuklara kendi kültürleri dışında farklı kültürlerin varlığını, toplumu bir arada tutan değerleri, farklı kültürlere hoşgörülü olmayı, kültürlerin bir ülkeyi bir arada tutan en önemli değer olduğu gerçeğini ve bir arada yaşama becerisini öğretmeyi amaçlıyoruz. Yerel düşünceden uzaklaşarak evrensel düşünmeye yönlendirmeyi düşünüyoruz.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar ile farklı okulların işbirliği sağlanacak ve sonuç olarak öğrencilerimizin sosyal açıdan bilinçlenmesi ve gelişimlerinin desteklenmesi ile toplumsal bütünleşmenin güçlenmesi sağlanacaktır.

Projemiz etkinlik takvimi süresince öğrencilerimizle çeşitli etkinlikler yapacak, aynı zamanda teknolojiyi olumlu anlamda kullanmalarını sağlayarak web2.0 araçlarını tanımalarını ve kullanmalarını sağlayacaktır.